FÖRFATTARSKAP


Ny utgåva av Furstinnan – en biografi om Katarina Jagellonica

Den 27 september ger Eva Mattsson ut en ny utgåva av den omtyckta boken Furstinnan – en biografi om drottning Katarina Jagellonica. Den första utgåvan har sålt i många exemplar och enbart några få finns i återförsäljarnas lager.

– Jag tycker det är viktigt att en biografi om Katarina Jagellonica finns i handeln, säger författaren. Hon ger därför ut en ny utgåva genom sitt förlag Bring to Life. Den nya utgåvan är bearbetad, har en ny framsida och formgivning.

Eva Mattssons bok Vasarna i Vadstena utkom i maj 2021.

Kort om boken: 1521 utses Gustav Eriksson till Sveriges riksföreståndare i Vadstena. Som ung 25-åring får han uppdraget att leda upproret mot unionskungen Kristian II – och vinner mot alla odds. Det blir början på den långvarig dynasti som upphör först 1654 då drottning Kristina abdikerar. Vadstena är en av Sveriges rikaste städer under 1400–1600-talen och en central plats för regenternas maktutövning.

Eva Mattsson berättar fängslande om dynastin, personerna och händelseförloppen. Med avstamp i Vadstena beskriver hon de historiska sammanhangen och ger nya perspektiv. Välkommen på en spännande resa in i Vasarnas värld!

2018 debuterade Eva Mattsson med FURSTINNAN – en biografi om drottning Katarina Jagellonica. Biografin är den första som skrivits om drottningen. I den skildras för första gången Katarinas fascinerande liv, hennes verk och hur hon förändrade Sverige. Via hennes morsarv från 1400-talets Italien, följer vi hennes uppväxt i Polen, Litauen och vidare till Norden. Under resan möter vi Katarinas släktingar som lever ett lyxigt liv, men i en tillvaro lika hård som stenen som omger dem.

Eva Mattsson ger ut sina böcker på eget förlag Bring to Life. Hon har genom åren skrivit många manus till föreställningar och historiska dramatiseringar. Exempel är hennes föreställningar om Katarina Jagellonica som lockat stor publik. 2012 uppförde hon  föreställningen Såsom stenen bär liv (Vadstena slott), 2014 Fjärilen och kronan (Uppsala slott) och 2015 Ingen utom döden (Stockholms slott).

Böckerna finns att köpa i bokhandeln/nätbokhandel. Vill du köpa flera böcker eller ett signerat exemplar var vänlig maila eva@bringtolife.se

Några recensioner och artiklar som publicerats om FURSTINNAN:

Recension av Sonia Engström

Artikel i Corren

Recension Corren

Växjöbladet Kronobergaren recension

 

Copyright © Dandelion by Pexeto