VASARNA I VADSTENA


Den 21 augusti 1521 rider Gustav Vasa in i Vadstena och här väljs han till Sveriges riksföreståndare samma vecka. Det här är en vandring om Vasarnas äventyr i Vadstena och om stadens betydelsefulla roll under 1500 och 1600-talen.

Följ med på en vandring i Vasarnas spår. Vi besöker biskopshuset, klosterkyrkan och omgivningar i staden som minner om händelser under Vasarnas tid. Under guidningen berättar Eva Mattsson om sammanhangen, personerna och händelserna.

OBS! Vandringen sker utomhus. Med respekt till allas hälsa följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Förbokning krävs till eva@bringtolife.se då gruppen är max 15 personer. Betalning sker via swish.

Eva Mattsson är författare och konsthistoriker och bosatt i Vadstena. 2018 utkom hon med boken FURSTINNAN – en biografi om drottning Katarina Jagellonica. Hon är även aktuell i historiepodden P3-historia.

Tid & Plats: kl. 11.00-12.15 fredagarna den 10/7, 24/7, 31/7 och 7/8. Förbokning krävs till eva@bringtolife.se eller 0730-499 400. Samling utanför ingången till Rödtornet, Storgatan 31, Vadstena.

Pris: 150 kronor som betalas vis swish eller kontant. Entré till kyrkan ingår i priset.

Visningen kan även förbokas av grupper året om. Maila förfrågan till eva@bringtolife.se

Varmt Välkomna!

De allmänna visningar sker i samarbete med Folkuniversitetet.

Copyright © Dandelion by Pexeto