GÖMDA RUM – VADSTENA SLOTT


Unika vandringar på Vadstena slott

I samarbete med Vadstena slott har jag glädjen att presentera fyra unika vandringar sommaren 2023. Du får möjlighet att besöka nägra av slottets stängda rum, från 1500-talet. Upptäck de höga kanontornen om 4 våningar, vaktrummet med maskineriet till vindbryggan, arresten och den lilla jungfrukammaren högst uppe i slottet. 

Vadstena slott är en imponerande försvarsanläggning från Gustav Vasas dagar, men det är även en arkitektonisk pärla med inslag av italiensk renässans. Johan III och hans gemål Katarina Jagellonica, som hade påbrå från Milanos hertigdöme, byggde här ett högkvalitativt palats med hjälp av Europas bästa stenhuggare och arkitekter. Under vandringen kommer jag att berätta om byggnationen, personerna och händelser under 500 år.

Tid/plats: lördagarna 3/6, 8/7, 22/7 samt 5/8 kl. 10.30-11.30. Samling sker på Borggården, Vadstena slott. Förbokning krävs till eva@bringtolife.se då antalet är begränsat till 15 personer.

Pris: 195 kronor som betalas via swish eller kontant på plats. I priset ingår rabatt på entré till Vadstena slott.

OBS! Vandringen sker på egen risk och är inte anpassad för barn under 10 år då vi kommer att gå i trånga utrymmen och trappor.

Varmt Välkomna!

I samarbete med Folkuniversitetet

folkuniversitetet 2

 

Copyright © Dandelion by Pexeto